Jump to content

Mr_Coffee

Fremen
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

    Never

Mr_Coffee's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. I uninstalled cloneCD and nada. It still locks up. I have tried both my dvd drive and my cd rw drive. Nothing works. This is really starting to bother me, I bought this game and for the past few days have not been able to get it to work at all. Any other programs that might need to go?
  2. As far as what? I have installed and run Ghost Recon, Red Alert 2, and several other games. Why does this one crash? I have installed and run most of the games on the current market at one point or another, and never had this problem. This is the first time that I've had a game crash on startup. I don't know what else to do, unless the gibberish numbers and letters after the "illegal operation" message gives any clue as to what conflict is causing the shutdown. What typically causes a program to stop responding?
  3. I've used both drives. Same result, though I am pretty sure that it is installed correctly. There is something causing the same error that I posted in the first post.
  4. I re-installed the nivida drivers, re-installed the win 98 se drivers, re-installed the directx 8.1, and turned the hardware acceleration down to basic acceleration. I then uninstalled and re-installed EBFD. Nothing works. Any ideas? Anyone? I ahve been through the entire FAQ on Nylar's site, and nothing works there either. I still get the same message and if I hit ctrl alt del it still says [not responding] next to dune. What do I do now? On the bright side, EBFD is the ONLY program that I am having any problems with at all right now. However, there seems to be no way to get it to play.
  5. Thanks. I have cleared the temp folder, and I have dvd/cd ROM, a cd RW and a virtual cd ROM. I have downloaded and installed the most up to date drivers. Also, during installation, the sound played correctly and the graphics were fine. The update feature works too. I have uninstalled and re-installed the game several times. I even exchanged the CD's at the software store for another copy of emperor, and still the "game.exe" causes an invalid page fault and won't start. So, there is some kind of conflict somewhere. Any other ideas? The only program that won't run perfectly on my machine at this point is emperor BFD.
  6. Here is my dirextdiag.txt report, if this helps clarify anything.
  7. ----Glide/OpenGL Information-------------------------------- Glide Info Glide2 Version : Glide3 Version : OpenGL Info Version : 4.0 ------------------------------------------------------------ ----Task List----------------------------------------------- msgsrv32.exe mprexe.exe mstask.exe mmtask.tsk symtray.exe rpcss.exe ddhelp.exe Explorer navapw32.exe Systray wmiexe.exe ez.exe ------------------------------------------------------------ ----Autoexec.bat-------------------------------------------- @C:PROGRA~1NORTON~1NAVDX.EXE /Startup rem - By Windows 98 Network - c:windowsnet start @C:PROGRA~1WILDFI~1GOBACKGB_PROG.EXE /i C:2000 SET BLASTER=A220 I7 D1 H5 P330 T6 SET CTSYN=C:WINDOWS C:PROGRA~1CREATIVESBLIVEDOSDRVSBEINIT.COM REM [Header] @ECHO OFF REM [CD-ROM Drive] REM [Miscellaneous] REM [Display] SET PATH=%PATH%;C:PROGRA~1NETWOR~1PGP ------------------------------------------------------------ ----Config.sys---------------------------------------------- DEVICE=C:WINDOWSHIMEM.SYS DEVICE=C:WINDOWSEMM386.EXE REM [Header] REM == PISETUP Begin Delete == REM == PISETUP End Delete == REM [CD-ROM Drive] REM [Miscellaneous] REM [Display] ------------------------------------------------------------ X_CASE_START X_CASE_DESCRIPTION: X_CONTACT_FIRST_NAME: X_CONTACT_LAST_NAME: X_GAME: X_SERIAL_KEY: X_OPERATING_SYSTEM: Windows 98 A , Version 4.10, Build 2222 X_PROCESSOR: Athlon X_SPEED: 700 MHz X_MMX: No X_RAM: 255 MB X_MANUFACTURER: X_PRODUCT_ID: X_VIDEO_CARD: NVIDIA GeForce DDR X_DISPLAY_DRIVER: 4.13.01.2832 X_DISPLAY_DIRECTX: Not Certified, Hardware Support X_DISPLAY_MEMORY: 7 MB X_AUDIO_CERTIFIED: Certified X_AUDIO_DRIVERS: emu10k1.vxd 4.06.00.0628 X_MODEM: 56K PCI Voice Modem SF-1156IV R9A X_V_MANUFACTURER: NVIDIA X_A_MANUFACTURER: Creative X_CASE_END
  8. *please note, even though easy says directx 8, I have installed directx 8.1. directdiag shows that 8.1 is installed, but easy does not. Is this a problem?* ----Drive Information--------------------------------------- ----CDRom Info---------------------------------------------- Cache size : 1238 KB Access Pattern : Quad-speed or higher Drive Letter A Volume Name : Type : Floppy File System : Total Space : 0.00 KB Free Space : 0.00 KB Drive Letter C Volume Name : Type : Fixed File System : FAT32 Total Space : 27.92 GB Free Space : 13.07 GB Drive Letter D Volume Name : Type : CDRom File System : Total Space : 0.00 KB Free Space : 0.00 KB Sec/MB : Test not performed Detected Speed : Test not performed Drive Letter E Volume Name : EMPEROR1 Type : CDRom File System : CDFS Total Space : 639.69 MB Free Space : 0.00 KB Sec/MB : Test not performed Detected Speed : Test not performed Drive Letter F Volume Name : Type : CDRom File System : Total Space : 0.00 KB Free Space : 0.00 KB Sec/MB : Test not performed Detected Speed : Test not performed ------------------------------------------------------------ ----Monitor Information------------------------------------- Primary monitor Description : Gateway VX700A Manufacturer : Gateway Max. Resolution : 1600x1200 ------------------------------------------------------------ ----Network Information------------------------------------- Description : Dial-Up Adapter Manufacturer : Microsoft Driver : pppmac.vxd Provider : Microsoft Bound Protocols TCP/IP IP Address: Obtained from provider IP Mask: Obtained from provider NetBEUI Description : PGPnet Virtual Private Networking driver Manufacturer : Network Associates Inc. Driver : PGPnet.vxd Provider : Bound Protocols TCP/IP IP Address: Obtained from provider IP Mask: Obtained from provider Description : PortGear Ethernet Adapter Manufacturer : Xircom Driver : usbenet.sys Provider : Xircom Bound Protocols PGPnet Virtual Private Networking Protocol driver. NetBEUI TCP/IP IP Address: Obtained from provider IP Mask: Obtained from provider ------------------------------------------------------------ ----Input Device Information-------------------------------- Mouse Information Description : Microsoft PS/2 Port Mouse Type : PS2 Keyboard Information Description : IBM enhanced (101- or 102-key) ------------------------------------------------------------ ----Modem Information--------------------------------------- Description : 56K PCI Voice Modem SF-1156IV R9A Driver : 56K PCI Voice Modem SF-1156IV R9A Provider : 11-12-1999 ------------------------------------------------------------
  9. I have already tried changing the refresh rate, the graphics size an dquality, the cd read ahead, the hardware acceleration, etc. I even cancelled all background programs except for systray and explorer, as per the FAQ instructions. I have been through the FAQ twice. Here is a copy of the easy report: ----EASy System Summary-------------------------------------- Video Card : NVIDIA GeForce DDR Video Driver : nvdisp.drv Driver Version : 4.13.01.2832 Sound Card : Creative SB Live! Value Sound Driver : emu10k1.vxd Driver Version : 4.06.00.0628 DirectX : DirectX 8 Operating System Windows 98 A 4.10.2222 ----EASy System Output--------------------------------------- Computer Name : Mr. Coffee BIOS Info Name : American Megatrends Version : PNP : Manufacturer : (Standard system devices) CPU Info CPU Count : 1 CPU Type : 700 MHz AuthenticAMD Athlon 6 1 2 RAM : 255 MB Total 72 MB Free Virtual RAM : 1792 MB Total 1705 MB Free Operating System : Windows 98 A 4.10.2222 Default Browser : Internet Explorer Version : 5.50.4522.1800 Temp Directory : c:windowsTEMP Size : 254 MB ------------------------------------------------------------ ----Display Info-------------------------------------------- Number of Displays : 1 Current Mode (Primary) : 1024x768 16 Refresh Rate (Primary) : Optimal refresh rate Primary display device Description : NVIDIA GeForce DDR Manufacturer : NVIDIA Video Memory : 32 MB Main Driver : nvdisp.drv Version : 4.13.01.2832 Provider : NVIDIA Supported Display Modes | 16 | 256 | 16 bits| 24 bits| 32 bits --------------------------------------------------- 640 x 480| * | * | * | | * 800 x 600| | * | * | | * 1024x 768| | * | * | | * 1152x 864| | * | * | | * 1280x1024| | * | * | | * 1600x1200| | * | * | | * ------------------------------------------------------------ ----Sound, Video and Game Controllers----------------------- Description : Creative SB Live! Value Manufacturer : Creative Main Driver : emu10k1.vxd Version : 4.06.00.0628 Provider : Creative Description : Wave Device for Voice Modem Manufacturer : Conexant Main Driver : serwave.vxd Version : 4.10.00.2222 Provider : Conexant ------------------------------------------------------------ ----Direct X------------------------------------------------ DirectX Info Version : DirectX 8 DirectDraw Info Version : 4.08.01.0881 Certified : Not certified DirectSound Info Version : 4.08.01.0881 Certified : Certified DirectPlay Info Version : 4.03.00.1096 DirectInput Info Version : 4.08.01.0881 ------------------------------------------------------------
  10. Ok, I have successfully installed the game, no problems, graphics and sound work fine on the installation screens, etc. The update function also works. However, I have not been able to actually play the game at all yet. When I click emperor.exe, the splash screen comes up, then it disappears and the screen freezes. When I click ctrl + alt + del, it says Emperor [not responding]. So, I try it again and sait for it to respond and I get a message "this program has performed an illegal opperation and will be shut down" The details are as follows: GAME caused an invalid page fault in module GAME.EXE at 0187:0040345b. Registers: EAX=00dafc8c CS=0187 EIP=0040345b EFLGS=00010206 EBX=00000000 SS=018f ESP=00dafa50 EBP=00dafe38 ECX=00000000 DS=018f ESI=81929f90 FS=2cef EDX=bffc9490 ES=018f EDI=00000020 GS=0000 Bytes at CS:EIP: 8b 4b 08 8d 73 0c 41 57 85 f6 89 4b 08 75 0f 5f Stack dump: 81929f90 00dafe38 01f25328 00000002 3d0e8a92 8a7217b7 9c9c472f 000f0002 07760000 00000000 00000000 00000000 9c9c0000 8ab29c9c 108f7488 8aa01008 I have no idea what this means. I have tried everything i n the official and unofficial FAQ's. I have downloaded and installed DirectX 8.1 and all the updated and necessary drivers. All my video and sound tests are good to go. I have an AMD athlon 700 with 256 MB RAM and all the bells and whistles. My OS is Win 98 and all my other games and programs work fine. Apparently it is this game.exe that is the problem. Does anyone have a fix for it? Thanks.
×
×
  • Create New...